A balesetet egy kutyáját sétáltató járókelő vette észre, aki arra lett figyelmes, hogy az épület ablakán át folyik ki a víz. Akadt olyan terem, ahol 10 centi magasan állt a víz.

A bejelentés után az iskola pedagógusai, munkatársai és családtagjaik, valamint az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai igyekeztek óriási munkával megakadályozni a még nagyobb bajt.
Ennek ellenére addigra számos bútor tönkrement és még nem tudni, hogy a felszálló pára a digitális eszközökben milyen kárt okozott. Hétfőn elmarad a tanítás az iskolában.

Azon gyerekek számára, akiket nem tudnak szüleik elhelyezni, foglalkozásokat szerveznek, s ebédet is főznek majd a diákok számára.

Mint megtudtuk, a hiba az első emeleten keletkezett, s később összesen tíz helyiségben tett kárt a víz. Az elektromos vezetékek a földszinten nem működnek, ha megpróbálják bekapcsolni azokat, szikrázni kezdenek, az emeleten jelenleg úgy tűnik használhatóak. A lift és egy tanterem szinte teljesen tönkrement. Az említetteken kívül a helyszínre érkeztek a Békési Önkéntes Köztestületi Tűzoltóság tagjai is.Forrás: beol