Egy határon átnyúló együttműködési program keretében `talált egymásra` a két település, és ad majd be közös pályázatot környezeti biztonságának növelésére, vízgazdálkodási létesítmények kivitelezésén keresztül.
`Ada város szeretné befejezni a szennyvízhálózatának fejlesztését, amihez mi partneri segítséget tudunk nyújtani. A tapasztalatok átadásán kívül ez konkrétan azt jelenti, hogy olyan műszeregyüttest is vásárolunk majd, amely folyamatosan jelzi a Tisza vízminőségét itt a határ menti szakaszon, s továbbítja azt a határon túli települések, így Ada felé is` monda el Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere, országgyűlési képviselő.

`Nálunk már felépült a szennyvíztisztító és a csatornahálózat is elkészült, de a legfontosabb szakaszt most kell kiépítenünk, hiszen a tisztított szennyvíz bevezetése a folyóba, még a régi rendszerrel működik, így a Tisza és az üzem közötti részt a környezet védelme érdekében is nagyon fontos mihamarabb lefektetnünk` emelte ki Bilicki Zoltán, Ada község elnöke. A felek ünnepélyes keretek közt aláírták az együttműködési megállapodást, melyben lefektették, hogy milyen alapelvek alapján dolgozzák ki a pályázatot, s abban hogyan oszlanak el a feladatok.
forrás: szegedma.hu