Mint már arról korábban beszámoltunk: az új mindszenti vezetés vállalta, hogy ingyen dolgozik a városért, ugyanis jelentős adósságállománnyal küzd a település. Az előző vezetés közül azonban van, aki ragaszkodik elmaradt tiszteletdíjához.

Többször és több felől is megközelítettük már ezt a helyzetet. Tudjuk, hogy Mindszent város nincs jó gazdasági helyzetben. Az előző időszak gazdálkodása nem mondom, hogy bűnösen rossz volt, de nem elég körültekintő, már-már felelőtlen. A képviselő-testület nem szakmai stáb, de a döntéseik maximálisan befolyásolják a város helyzetét – fejtette ki a város vezetője.

Olyan döntések születtek, amelyek figyelmen kívül hagyták a körülményeket. Az előző testület bármelyik pillanatban dönthetett volna a díjaik kifizetéséről, de nem tették. Ők is érezték, hogy ez nem működik. Ám visszatetsző, hogy utólag, mikor már nem képviselők, akkor követelik ezt zárta a polgármester, aki hozzátette: ez az ő döntésük, hiszen bérjellegű kiadásról beszélünk, amelyet törvényes úton behajthatnak. Etikai szempontból azonban ezt nem szabad kifizetnie az önkormányzatnak.

Megosztom!
|