Végig fej-fej mellett haladt a két gárda, ez azonban nem volt meglepő, hiszen a hazaiaknak majdnem sikerült a bajnokságban a harmadik helyen álló Óbuda orra alá is borsot törni, akkor csak három ponttal kaptak ki.

Az első negyedben sok dobást hibázott el a Kosársuli, ekkor a védekezés sem ment túl jól, de Vas és Utasi játéka sokat lendített az együttesen. A folytatásban feljavult a védekezés és a mérkőzésen hibátlanul dobó Mócsai labdaszerzéseinek és kosarainak köszönhetően egyre nőtt a vendégek előnye.

A második félidőben Szilágyi villogott, ennek ellenére egészen a negyedik negyedig nem sikerült biztos előnyt szerezni, ekkor azonban beindult a vásárhelyi henger: Vas 14 pontot dobott kintről. Ez Utasi tripláival és gólpasszaival valamint Kukla palánk alatti ponterős játékával párosulva az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli újabb magabiztos, 26 pontos győzelmét eredményezett. Dr. Elek András tanítványai az utolsó negyedben nyerték meg a meccset egy nagyon fárasztó és hosszú utazás után.

Nagykállói KE – EnterNet Vásárhelyi KS 61-87 (16-20, 13-16, 21-21, 11-30)
Nagykálló, 50 néző – vezette: Jobbágy, Domán

Kosársuli: Dani 3, MÓCSAI 19, UTASI 11/6, VAS 32/9, Babut 4, csere: KUKLA 8, Szilágyi 6, Böszörményi 5/3

Dr. Elek András: A védekezésünk végig nagyon jó volt, támadásban eleinte szenvedtünk. Meglátszott, hogy egy hónapja nem volt meccsünk, és 260 km-t utaztunk. Nagyon tetszett Vas 15 és Kukla 9 lepattanó szedése.

Martonosi János sajtófőnök
Enternet Vásárhelyi Kosársuli