A ködlámpa a járművekben egy extra felszereltségnek számít, bár a mai világban egyre elterjedtebb. Amikor nincsen nagy köd, a használata nem csak nem ajánlott, hanem még szabályokba is ütközik. Sajnos, ettől függetlenül is nagyon sokan bekapcsolják, ez, pedig zavarhatja a szembejövő jármű vezetőjét mondta Ludescher Ádám.

Jó látási viszonyok között semmivel nem látunk többet, attól, hogy használjuk a ködlámpát, illetve a fényében előbukkanó akadályok előtt megállni sem tudunk, annyira az autó elé világít a lámpa. Fontos, ha valaki utolér bennünket, kapcsoljuk le a lámpát, hiszen zavarhatja a mögöttünk haladókat jelentette ki a szalonvezető.

A ködlámpa magasságát már nagyon sok autóban beállíthatjuk, ha többen ülünk a járműben, a lámpát érdemes lentebb állítani, ha kevesebben, akkor pedig feljebb. Az is előfordulhat, hogy a két lámpa egymástól függetlenül nem egyformán világít, ezt lehet műszeresen orvosolni.

Ludescher Ádám arról is beszélt, hogy a négysávos úton alapvető szabály a jobbratartási kötelezettség, ez azt jelenti, hogy hiába haladunk a megengedett sebességgel, ettől függetlenül nekünk a külső sávban kell közlekedni, a belső sávot csak előzésre használjuk.

Ha valakinek kérdése lenne, az felteheti személyesen Hódmezővásárhelyen, a Szántó Kovács János utca 178. szám alatt vagy telefonon, a 62/535-700-as számon.