A hirtelen szívhalál legtöbbször az elsősegélynyújtó helyektől, rendelőktől távol következik be, a tanyákon, központoktól távol élőkhöz a leggyorsabb segítség is későn érkezhet. A laikusok által azonnal megkezdett újraélesztés meghatározhatja a beteg túlélési esélyeit.

Az Európai Reszusztitációs Társaság által 2010-ben kiadott legújabb ajánlás szerint a korán megkezdett, folyamatosan végzett, megfelelő technikájú mellkaskompresszió már önmagában is javítja a reanimatio sikerességének esélyeit.

A megfelelő ismeretek megszerzése ehhez nélkülözhetetlen, ehhez kíván lehetőséget nyújtani a régió nyolc mentőállomása,ill. annak vezetője ahol az Oxyvital Kft, a Kisteleki és Mórahalmi Járóbeteg Szakrendelő a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával alapszintű újraélesztés tanfolyamot szervez a lakosság részére.

A tanfolyamok Szegeden, Hódmezővásárhelyen a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában, Mórahalmon, Kisteleken, Csongrádon, Makón, Szentesen és Ruzsán lesznek.

Időpontja 2011. január 15-e 10:00

(A pontos helyszínről a mentőállomásokon, illetve a rendelőkben kifüggesztett plakátokon talál bővebb információt.)Forrás: CSMRFK