Tarján Lajos a megjelent több mint 20 hölgynek Churchill szavait idézte: Nem ígérhetek mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket; majd hozzátette: ebből megtartják az erőfeszítést és a verítéket, de kiegészítik felszabadultsággal és jókedvvel. Ehhez híven folytatódott az este. Az érdeklődő hölgyek között minden korosztály képviselte magát, még unoka és nagymama is érkezett együtt. A bárki által elvégezhető gyakorlatok arra hívatottak tette hozzá Tarján Lajos , hogy a mozgást és a lelki egyensúlyt összehangolják.
Fekete Edit természetgyógyász, a Yin-Yang Klinika tulajdonosa elmagyarázta a mozgásra kész nőknek, hogy míg a nyugati orvoslás a testet, Keleten először az ember lelkét gyógyítják. Kifejtette, mennyire igaz, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll, aki kiegyensúlyozott hátteret teremt. Ám ez akkor sikerül, ha ő maga is kiegyensúlyozott. Majd bemutatta a helyes hasi légzés menetét, melyet születésünkkor ösztönösen végzünk, majd elfelejtünk. Ezután nőtársait a meridián gyakorlatok elsajátítására oktatta. Ezeket otthon egyedül is végezhetik, de társaságban jobban megy.
Ez utóbbi bebizonyosodott vasárnap délután, hiszen jó hangulatban, kacagva végezték a gyakorlatokat a megjelentek. Felszabadultakká váltak, hiszen bár a főszerepet a mozgás játszotta a hangsúly a kikapcsolódáson volt. Fekete Edit meridián gyakorlatai után Tarján Lajos a hölgyek figyelmét a TRX nevű eszközre irányította, melyet aztán sorban ki is próbáltak. Ezt bárki használhatja, bárki el tudja végezni a hozzátartozó gyakorlatokat. Ezután a stúdió munkatársainak segítségével minden eszközt kipróbálhattak a hölgyek, hogy megtalálják a számukra megfelelőt. Mosolyogva érkeztek, nevetve tornáztak és felszabadultan távoztak a résztvevők.
Tarján Lajos megköszönte a hölgyeknek, hogy eljöttek, és megtették az első lépést. Illetve megköszönte Égető Gyula cég- és szerkesztőségvezetőnek, a Rádió7 és a www.promenad.hu szerkesztőségének, hogy sokat tettek az est létrejöttéért. Kaszanyiczki Katalin is a Rádió7 műsorából hallott a Női estékről, és kíváncsi lett rá. A mozgás mellett jó lehetőségnek tartja a kimozdulásra is. Ráadásul tette hozzá ennyi kell egyszer egy héten.
Vargáné Szél Ildikó az unokájával érkezett a Női estékre. Ezelőtt nem járt még itt, de a kíváncsiság és a lehetőség, hogy térdproblémái ellenére is végezhető gyakorlatot próbálhat ki, idehozta. Ülőmunkát végez, ezért is fontos, hogy mozogjon. Mint mondta, megfelelő az időpont, mozoghat és oldja a stresszt. Hozzátette: örül, mert jó érzés, hogy végig tudja csinálni a gyakorlatot, és várakozáson felüli élményben volt része a Női estéken, ezért újra eljön a következő vasárnapokon is délután fél hatra. Ugyanis a Női estéknek ezzel még nincs vége. Ez csak az első lépés volt.

Megosztom!
|