Akik szeretnének értékes tagjai lenni egy közösségnek, el kell fogadniuk annak írott és íratlan szabályait, együtt kell gondolkodniuk vele, ugyanakkor járnak nekik ugyanazon jogok és lehetőségek is mondta el köszöntőjében Vízhányó Ferenc, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke. Hangsúlyozta, hogy bízik abban, hogy sikerül folytatni az elmúlt években közösen végzett munkát.
A munkahelyteremtés és az oktatás területén van szükség a legnagyobb előrelépésre így látja Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés Egészségügyi, Szociális és Kisebbségi Bizottsága elnöke, aki a mai eseményt összehívta. Kezdeményezi majd, hogy a jobb érdekképviselet és eredményesebb együttműködés érdekében a testületbe tanácskozási joggal, külsős tagként kerüljön be a Csongrád Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat képviselője.
Csongrád Megye Önkormányzata az elmúlt 4 évben több mint 12,5 millió forinttal segítette a megyében élő kisebbségi önkormányzatokat, szervezeteket, elindította a roma fiatalok továbbtanulását segítő ösztöndíjprogramot, támogatta a Csongrád Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat működését és kulturális rendezvényeik megvalósítását is segítette például amatőr roma festőművészek kiállításának adott otthont a Megyeháza. Tavaly kisebbségi tanácsnokot is választottak, Károlyi Sándor személyében, aki a közgyűlési elnök munkáját tanácsaival továbbra is segíti. forrás: Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata