A kocsonya elkészítése:

A sertéskörmöt, -fület, -farkat jól megtisztítjuk, majd feltesszük a tűzre főzni a kockákra vágott húsfalatkákkal együtt, a fazékba annyi vizet öntünk, hogy éppen csak ellepje a húsokat. Miután felforrt a víz, leöntjük a húsfélékről, majd ismét vizet adunk hozzá, valamint fokhagymát, egész borsot és sót. Ezt követően szép, lassú tűzön főzzük tovább. A vendégünk elárulta: a kocsonya, mellyel a szerkesztőségünknek kedveskedett 10 órától 15 óráig készült. Az ételt főzés közben többször is megízlelhetjük, ha sótlannak találjuk, nyugodtan ízesíthetjük hangsúlyozta Erős-Petrás Józsefné. Amikor elkészült a finomság, kiszedjük a borsot és a fokhagymát, majd a kocsonyát tálakba merjük, és állni, hűlni hagyjuk.

Ha véletlenül nem köt meg a kocsonyánk, akkor étkezési zselatinnal sűríthetjük, mely a `végeredményen` egyáltalán nem érződik majd mondta a vendégünk.

Jó étvágyat kívánunk!