A rendőrség arra számít, hogy Tompánál és a röszkei autópálya-határátkelőhelyen a belépő személyforgalomban egy-kétórás várakozások alakulhatnak ki vasárnap és hétfőn. A nagylaki átkelőnél a teherforgalomban várható egy-kétórás torlódás az év végi ünnepekkel kapcsolatos kamionstop miatt, mindkét irányban.
Az ártándi határátkelőnél is számítani kell körülbelül egyórás torlódásra a személyforgalomban vasárnap és hétfőn, a teherforgalomban pedig 60-100 perc közötti várakozás alakulhat ki, a ki- és a belépőirányban egyaránt.
A záhonyi és a beregsurányi határátkelőhelyen belépő személyforgalomban várható több utas vasárnap és hétfőn, itt egy-három órás várakozás is előfordulhat, és a kamionstop miatt lehet torlódás a teherforgalomban is. A rendőrség továbbra is azt ajánlja, hogy az utasok válasszák inkább a korlátozott nyitva tartású barabási vagy lónyai határátkelőt.
A rendőrség felhívta a figyelmet arra, az időjárás függvényében előfordulhatnak kisebb-nagyobb késések a nemzetközi expresszvonatok esetében, amelyek a záhonyi vasúti határátkelőhelyet is érintik, ezért azt javasolják az utasoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak a MÁV információs vonalán.
A repülővel utazóknak pedig azt ajánlja a rendőrség, hogy indulás előtt az adott légitársaságnál érdeklődjenek az esetleges késésekről, a járatok törléséről.forrás: szegedma.hu