A vásárhelyi csapat a 2010/2011-es idényben a megyei I. osztályú bajnokságban játszik, mely csapatversenyben 8 fő képvisel egy-egy klubot. Az évzárón az egyesület tíz aktív tagja jelent meg, továbbá a versenyen részt vett a csapat hosszú idők óta Svájcban élő játékosa, Katona Mihály is. Így végül 11 fő ült asztalhoz a házi bajnokságon.

A küzdelmek barátságos légkörben zajlottak, ám a versenyszellem így is ott élt mindegyik játékosban, s ez roppant izgalmas csatákat eredményezett. Ez érthető is, hiszen a verseny lebonyolítása körmérkőzéses schnell verseny keretein belül zajlott. Azaz gyorspartik során került eldöntésre, hogy az egyes fordulók párviadalaiból ki kerül ki győztesként. Körverseny lévén mindenki játszott mindenkivel, a versenyszabály által megszabott gondolkodási idő pedig 5-5 perc volt fejenként ami azt jelenti, hogy a versenyzőknek nagyon gyorsan kellett dönteniük az egyes szituációkban.

Botka Péter az egyesület elnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy az összejövetel célja egy barátságos, jó hangulatú évzáró megvalósítása volt. Ez természetesen sikerült is, hiszen minden egyes résztvevő nagyon jól érezte magát a viadal során. A roppant nagy küzdelemmel járó és izgalmas csatákat hozó derbi, melyben egy-egy parti végkimenetelét olykor csak a másodpercek múlása döntötte el, a következő végeredménnyel zárult:

1. Erdős János 8,5 pont
2. Botka Péter 8,0 pont

3. Ábrahám Zoltán 7,5 pont

4. Baranyi Ernő 7,5 pont

5. Ádók János 7,0 pont

6. Borsi Imre 5,5 pont

7. Katona Mihály 4,0 pont

8. Búzás András 3,0 pont

9. Bene Zoltán 2,5 pont

10. Balázs Máté 1,5 pont

11. Tőkés János 0 pont