Az ételosztást az orosházi Komjáti Ferenc nyugdíjas festőművésznek köszönhetik, aki az alapanyagot ajánlotta fel. Ferenc nagyon jó kapcsolatban áll a mindszentiekkel, sőt ősei, a település alapító családjai közé tartoznak. Anyai ágról kapcsolódom Mindszenthez fogalmazott a festőművész, aki korábban már adományozott festményt a helyi Önkormányzatnak, illetve a Katolikus Templomnak. Most ez az ételosztás a középső periódus, ugyanis tavasszal egy jótékonysági napot szervez majd a Tisza-menti településen, ahol egy kiállítás mellett ruhákat osztanak majd.
A húsos káposztáért bárki sorba állhatott, melyet Illyés Gábor és társai készítettek el. Több mint egy mázsa hús van benne, szóval nemcsak a neve a húsos fogalmazott a főzőmester, aki barátaival idén már közel 12 ezer adag ételt főztek és adományoztak a rászorulóknak. Jártak Devecserben is tudtuk meg Gábortól, aki elmondta, hogy első alkalommal osztanak ételt Mindszenten. A várost gyorsan megkedvelték és mindenképpen visszatérnek majd zárta a szakács.
A keddi adománynak lesz folytatása közölte Zsótér Károly polgármester, aki hozzátette, hogy minden évben Karácsony előtt vagy után szeretnénk megtartani. Nem is lehetne jobbkor, hiszen Karácsony a szeretet ünnepe fogalmazott a polgármester, aki maga szedte ki az első adagokat, de mielőtt még kiosztásra került volna az étel Tóth Lajos atya megáldotta majd megszentelte a finomságot.

Lénárt Sándor, helyi lakos portálunknak elmondta, hogy véleménye szerint nagy szükség van az ételosztásra, hiszen vannak olyan családok, akik nagyon rossz körülmények között élnek és még élelemre se jut. Neki a barátai szóltak, hogy jöjjön el, szívesen fogadta a meleg húsos káposztát. Sándor elárulta nekünk, hogy a Szilvesztert otthon a családjával tölti majd.