Az M5-ös autópályáig gyakorlatilag már minden érintett városnál elkészült az elkerülő, Csongrád volt az utolsó láncszem fejtette ki a polgármester, aki hozzátette: így az utak elhasználódásának mértéke is csökkent. Ez azért fontos, mivel a közútkezelő fenntartása alatti, városi utak eléggé rossz állapotban vannak. Ezekkel még lesznek feladatok: burkolatcserére van szükség.

A 451-es út városon áthaladó, régi szakaszát még nem vette át a város a közútkezelőtől. Addig nem is fogják átvenni, amíg a hibát ki nem javítják, az új burkolat el nem készül. Azonban ez egy 100 millió forint feletti tétel emelte ki a polgármester. Ám úgy tudják, hogy a közútkezelőnek jelenleg nincs lehetősége a megvalósításra.

Dr. Kőrösi Tibor hozzátette, hogy az elkerülővel bizonyos vállalkozói rétegek rosszul jártak, mivel az átmenő forgalomra építették üzletüket. Ám igyekeznek ezt az érdekellentétet a későbbiekben tompítani.

Jó néhány kilométeres szakaszon tehermentesítették így a város útjait, balesetveszélyes, forgalmas csomópontokat érintett az útvonal. A beruházás tavaly kezdődött és idén szeptemberben fejeződött be. Az átadásra pedig december 20-án, hétfőn került sor, mivel még hiányoztak a hatósági engedélyek. Hétfő óta már érezhető az elkerülő haszna, érezhető, hogy az átmenő forgalom valóban elkerüli a várost. Különösen a 7 és fél tonna feletti teherjárművekre vonatkozik ez, lélegzethez jutottunk zárta a polgármester.

Megosztom!
|