A második a marcipános, a harmadik a karamellás ízű szaloncukor lett. A szavazáson több mint húszezren adták le a voksukat, az eredmények a www.szaloncukor.hu oldalon láthatók.
A NetPincér.hu által szervezett internetes szavazáson nem márkákra, hanem a boltok polcain található ízekre lehetett voksolni, összesen huszonkét íz versengett.

A `70-es `80-as évek klasszikusa a zselés-gyümölcsös szaloncukor a kezdetekről vezette a szavazást, végül 7469 szavazattal végzett az élen – sokakat meglepve ezzel. A marcipános többször is hajszálnyira megközelítette a győztest, de hiába kapaszkodott végül második lett 7133 vokssal. A harmadik helyen jókora különbséggel – a karamellás ízű szaloncukor végzett 5301 szavazattal.

A negyedik helyen végzett mintegy ötezer szavazattal a konyakmeggyes szaloncukor, amelytől alig húsz szavazattal maradt le a kókuszos, mely az ötödik lett. Meglepetésre az esélyesek között számon tartott csokis szaloncukor csak a középmezőnyben végzett a tizedik helyen több, mint kettőezer szavazattal. Ugyanakkor a 70`-es 80`-as évek másik klasszikusa a konzum szaloncukor a tizenkettedik helyen végzett.

A legkevesebb, 601 szavazatot a málnás szaloncukor kapta, amit alig előzött meg a mézes és a pisztáciás ízű, melyek a számok tanúsága szerint nem tartoznak a kedvencek közé.

`A szavazás célja ezúttal is az volt, hogy pillanatképet készítsünk korunk ízlésvilágáról és hozzájáruljunk hazánk gasztronómiai kultúrájához, hiszen a szaloncukor hungarikum. Ma például sokat tudunk a szaloncukor történelméről, azonban nem tudjuk, hogy melyik volt a kedvenc.` mondta Perger Péter, a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője. Hozzátette: az Ő személyes kedvence a marcipános, de mivel a családban a zselés és a kókuszos is kedvelt ezért több ízt is vesznek.

Forrás: Nők Lapja Cafe