Váratlan és nagy, örömmel teli meglepetésben volt része a diákságnak és a tanároknak kedden a Nádor utcai iskolában, amikor értesültek róla, hogy a Baptista Szeretetszolgálat a `cipősdoboz akcióban` az intézményt is ajándékokban részesíti tájékoztatta portálunkat Patócs Anikó intézményvezető.

A gyerekek számára már az ajándékok átvétele és az intézménybe juttatása is nagy élmény volt, hiszen a tanulók hihetetlen hosszú láncot alkotva az ajándékcsomagokat szállító autótól az iskola folyosójáig, kézből-kézbe adták a szépen becsomagolt dobozokat. A lánc az összefogást és a szeretet is jellemezte, mely az adomány által nemzetközivé vált fogalmazott Patócs Anikó.

Az intézménybe körülbelül 600 ajándékdoboz érkezett, melyből az iskola tanulói létszáma alapján 540-et kapnak a tanulók, a többi csomagot pedig a Kozmutza Flóra Gyógypedagógiai Oktatási Intézménybe továbbítják az iskola vezetői.

Az iskola oktatói és alsós diákjai az intézmény szomszédságában lévő református templomban tartották karácsonyi ünnepségüket, mely során a harmadik osztályosok és az iskola énekkara, továbbá a Péczely Attila zeneiskola növendékei és oktatóik lépett fel. Ezt követően pedig a Tornyai utcán található templomban került sor az oktatási intézmény felső tagozatos diákjainak karácsonyi ünnepségére. Az egyik szülő, Mónus Zsolt azért látogatott el az ünnepségre, hogy hallhassa, amint 6. osztályos lánya, Melinda az iskolai kórus tagjaként énekel.

Dr. Kószó Péter alpolgármester arról tájékoztatta a promenad.hu-t, hogy az iskola kistérségi működtetésű intézmény, és számos hátrányos helyzetű gyermek tanul az iskolában. Ezért különlegesen szívmelengető dolog, hogy a tagintézménybe kerülhetett a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi ajándéka.

Országosan mintegy 23 ezer, cipősdobozokba tett adományt gyűjtött össze a Baptista Szeretetszolgálat, melyből 600 került Hódmezővásárhelyre, dr. Horváth László ügyvéd, a szeretet szolgálat támogatójának közbenjárására. A Baptista Szeretetszolgálat neve nem csupán az adományok révén válhatott ismertté, hiszen Szenczy Sándor minden nemzetközi katasztrófa során elsőként jelent meg és segítő szándékával képviselte a Baptista Szeretetszolgálatot mondta az alpolgármester.

Erdős János