– Az ötlet már bennem motoszkált, de most az Adventi ünnep kapcsán, úgy gondoltuk, hogy ezt az évet használjuk fel a kórus megalapítására kezdte beszélgetésünket Vinczéné Faragó Anikó, aki elmondta, hogy már túl vagyunk az első fellépésükön is, hiszen az iskola Karácsonyi ünnepségén debütáltunk.
A kórus tovább fog működni, ami már a próbák során is kiderült, mivel nagyon jól éreztük magunkat. Az első és legfontosabb dolgom a tagtoborzás volt és nagyon büszke vagyok, hiszen az összes pedagógus, aki tud énekelni vállalta a felkérést folytatta az iskola igazgatója.
Az énekkar vezetője Korell Gertrúd, aki már három éve tanít a maroslelei általános iskolában, sőt több kórus vezetője volt már. Jelenleg 13 tagja van a Gyertyaláng Énekkarnak, de nyitottak, így bárkit szívesen látnak, aki szeretne kapcsolódni hozzájuk.
A névről sok-sok vita után tudtak csak dönteni. `Most ugye Karácsony van, illetve az első fellépésünkön is sokat szerepelt a gyertyaláng fogalma, ezért választottuk ezt a nevet` zárta mondandóját Vinczéné Faragó Anikó.
Gyertyaláng Énekkar tagjai:
Verébné Sulyok Éva, Bozsóné Barta Ágnes, Nagyné Süli Irén, Tóth Judit, Frankó Edit, Kozákné Csorba Judit, Vinczéné Faragó Anikó, Kováts Zsuzsanna, Korell Gertrúd, Badicsné Szikszai Zsuzsanna, Pálfi Viktória, Vincze Vivien.