Főként keleten, északkeleten várható havazás, ott szórványosan alakul ki kisebb hóesés. A havassá, síkossá váló utakon fokozódik a balesetveszély. A Dunántúlon és a főváros térségében a gyakran viharos széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Az északkeleti megyékben kialakulhat néhány centiméteres hóréteg, ami a kevésbé frekventált mellékutakon akadályozhatja a közlekedést. Az ország nagy részén napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, megáll az olvadás.
Keleten és a középső megyékben általában erősen felhős lesz az ég, és ezeken a tájakon hószállingózás, kisebb havazás alakul ki. A Dunántúlon a változó felhőzet mellett pár órára a nap is kisüt, majd délután ott is felhősödés kezdődik, de arrafelé csak hószállingózás fordulhat elő. A gyakran erős északnyugati szél a nyugati megyékben és a főváros környékén viharossá fokozódik. -4, 1 fok között tetőzik a hőmérséklet.

A hidegfronti hatás és a többfelé megerősödő légmozgás következtében felerősödnek a reumatikus tünetek, egyeseknél görcsök, ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek.
forrás: origo.hu