Délután 277,8 körüli szinten állt a kurzus, innen tudott tovább menetelni a forint.

A lengyel zloty erősödését támogathatta az is, hogy az ország és az Európai Unió megegyezni látszik nyugdíjkérdésben, a lengyelek ebben az esetben nem kényszerülnének akkora kiigazításokra, mint a reform figyelembevétele nélkül.
A forint erősödésének hatására a svájci frank árfolyama is kedvezőbb szintre változott, a 214-es záró után 213,6-ig erősödött a forint délutánra. Napközben a záróárfolyamnál rosszabb szinteken is állt a forint.

Az euró nem tudott az 1,3-as lélektani határ fölé kapaszkodni az alpesi devizával szemben. A dollár azonban gyengült, így 1,323-as kurzusról 1,339-ra változott az euróval szembeni árfolyama.

Az európai vezető tőzsdeindexek 0,3-0,8 százalékos emelkedésben állnak, az amerikai részvényindexek 0,2-0,4 százalékos pluszban tartózkodnak.

Az eurózóna adósságválságával kapcsolatos aggodalmak hétfőn látszólag kikerültek a figyelem középpontjából, ám a svájci frank erősödése nem ezt támasztja alá. Az Európai Központi Bank kötvényvásárlásai nyugtatják, stabilizálják a piacokat, de ez nem `rejti el` teljesen az aggodalmat.Forrás: VG