A taggyűlés a leköszönő Bacsa Pál helyett az MSZP új hódmezővásárhelyi elnökének Nagy Ernőt választotta meg. Nagy Ernő, aki 2006-2010-ig az MSZP frakció tagjaként vett részt a város közgyűlésének munkájában, a Promenád.hu-nak elmondta, hogy a jelenlegi bonyolult belpolitikai helyzetben a párt legfontosabb célja, hogy megerősítse sorait, illetve megőrizze tagjait és szimpatizánsait. Kiemelte annak fontosságát, hogy minél többször megjelenjenek a médiában, jelezve, hogy létezik a vásárhelyi baloldal. Az új elnöknek meggyőződése, hogy nem 100-200, hanem sok ezer baloldali kötődésű ember van Vásárhelyen. `Utóbbi időben lehet, hogy elpártoltak tőlünk, de szeretnénk őket megnyerni és visszahozni a baloldalra` fogalmazott.
Nagy Ernő leszögezte, hogy egy egészséges társadalomban és egészséges városban az a normális, amikor a politikai paletta színes, nem egysíkú, és megjelennek a különböző vélemények. Ők a baloldali véleményt szeretnék felerősíteni.
Mint megtudtuk, a helyi szervezetben továbbra is vezető szerepet tölt be Bacsa Pál, dr. Hernádi Gyula és Kiss Andrea. `Ez a csapat sok éve együtt dolgozik` mondta Nagy Ernő, hozzátéve, számítanak a fiatalok munkájára is, hiszen nekik kell majd átvenni a stafétabotot.

Kokovai Péter