A belvíz üggyel kezdte, hiszen egy hete pontosan, hogy elsőfokú belvízvédelmi készültség van a településen, ahol négy szivattyú folyamatosan dolgozik, míg a közmunkások az átereszeket tisztítják monda Kőhalminé, aki kitért a gazdasági helyzetre is. Sokkal nagyobb a hiány, mint ahogy azt elképzeltük. ÖNHIKI pályázaton 15 millió forintot sikerült nyerni, ami a csődtől mentette meg az Önkormányzatot. Továbbá jelenleg elbírálás alatt van egy pályázat, amelyen már biztosan nyert a város pénzt, míg idén további pályázatot fogunk beadni számolt be az alpolgármester.

Többször felmerült már a kérdés a Dózsa-telepen, hogy megszűnik-e az óvoda és az iskola. Nos, ez ügyben az alpolgármester elmondta: azon vagyunk, hogy ne szűnjön meg, de ehhez csökkenteni kell a kiadásokat, csütörtökön lesz egy megbeszélés, ami után többet tudunk majd mondani.
A szennyvíz beruházás is szóba került a fogadóórán. Az első körös pályázattal jövő év március végéig kell elszámolni, míg a második körös pályázatot április 30-ig kell beadni. Voltak gondok az utóbbi időben a fizetésekkel, ami miatt inkasszózták a számlákat, melynek hatására 85 százalékosra nőtt a befizetési arány tudtuk meg Kőhalmi Istvánnétól. Akinek még nincs szerződése, az továbbra is tud kötni, de természetesen már más feltételekkel, illetve akiknek elmaradásuk van azok kérhetnek átütemezést, csak fel kell keresniük a Víziközmű Társulatot.
A tájékoztató után Tóth József tette fel az első kérdést, aki nem érti, hogy miért van szükség a csatornázásra a településen. A kérdésre képviselők elmondták: mivel beléptünk az Európai Unióba, az kötelezővé tette, hogy a folyó menti településeken 2015-re el kell készülni a csatornának, amennyiben nincs meg, talajterhelési bírságot rónak ki a településre, illetve a lakókra. Továbbá azért is szükség van rá, mert a vegyszerek, melyek a talajban vannak, elérik a vízkészletet és ihatatlan víz folyik majd a csapból fogalmazott Szunyi Pál.
A fogadóórán felmerült még az utak helyzete. Bába Péter elmondta, hogy a Szőlő utcán már szinte járni sem lehet. Tóth József a külterületi utakról érdeklődött, hiszen a gazdák alig tudnak már kijutni a földjeikhez. Felháborodást keltett, hogy a Horváth Gyula utcán egy helyi vállalkozó gépei kint állnak az utcán, melyek miatt nehezen lehet közlekedni az úton. Az Iskola utcában sok ház előtt nincs árok, hiszen betemették az ott élők, ami miatt víz áll a házak előtt, sőt még az udvarra is befolyik az utcáról. Ez ügyeknek a képviselők utána járnak majd.