A legnagyobb problémát a hó a 86-os főúton okozta Zalalövő közelében. Itt egy emelkedőn nem tudtak felmenni a kamionok, ezért a kora reggeli órákban több kilométeres torlódás alakult ki. A kamionokat a körmendi tűzoltók húzták fel az emelkedőn, amíg az utat meg nem tisztították – mondta pénteken Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Egy sószóró jármű már a kora reggeli órákban elindult a 86-os út érintett szakaszához, de útközben az árokba csúszott. Ezért kellett több órát várniuk a főként külföldi kamionosoknak, mire az útszakaszt megtisztították. A forgalom a késő délutáni órákban indult meg – közölte Halász Tibor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatóságának üzemeltetési osztályvezetője.

A megyében több mint tíz közlekedési baleset történt pénteken hajnaltól délutánig a hó miatt, de személyi sérülés egy esetben sem volt. A tűzoltóknak árokba csúszott személyautókat kellett menteniük – mondta Wéber Antal. A havazás miatt kidőlt fákat tíz esetben kellett eltávolítaniuk az utakról.

Zala megyében az utak járhatóak, a forgalom elől elzárt településekről és áramkimaradásról a katasztrófavédelem munkatársainak nincs tudomása.forrás: hvg.hu