Elsőként az lenne a horgásznak a feladata, hogy a fogási naplóját összesítse, és adja le annál a horgászegyesületnél, ahol megkapta. Ne rakják a sarokba a felszerelésüket, hanem kezdjék el a horgászbotok és a horgászorsók karbantartását vagy karbantartatását, mert meghálálják a szerkezetek.

Nézzük át az orsón a zsinórokat, hogy megfelelő minőségűek-e még, ha nem, akkor célszerű őket lecserélni. A karbantartást a botok is meghálálják, legcélszerűbb langyos vízzel átmosni, és megszárítani. Át kell nézni a botokon a gyűrűket, ha eltörtek, cseréljük ki hangsúlyozta Pikali Sándor.

A horgászládát is tegyünk rendbe, válogassuk át, hogy melyek azok az eszközök, melyek elhasználódtak. A haltartót is mossuk ki, hogy a halszaga elmenjen, és a következő évben tisztán álljon a rendelkezésünkre. Ugyanez vonatkozik a halkiemelő szákra is.

A Színes Üzletház tulajdonosa a téli időszakra vonatkozóan még annyit ajánlott a horgászoknak: nézzenek horgászfilmeket, olvassanak horgászújságot és horgászirodalmat.

A Színes Üzletház megtalálható Hódmezővásárhelyen, az Ormos Ede utca 13. szám alatt.