Szénmonoxid mérgezésben meghalt egy 67 éves asszony a Nógrád megyei Litkén, 75 éves férjét életveszélyes állapotban szállították kórházba. A rendőrség a gázkazánok, kémények és a szellőzőrendszerek ellenőrzésére hívja fel a figyelmet.

Szerdán a mentőszolgálat diszpécsere jelentette a Salgótarjáni Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy riasztást kaptak egy litkei lakásból, ahol a kiérkező mentőegység és a helyi háziorvos egy 67 éves halott nőt és egy 75 éves, életveszélyes állapotban lévő férfit talált, akit azonnal kórházba szállítottak.
Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a helyszíni szemle során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi és a gázszolgáltató szakemberének véleménye alapján idegenkezűségre utaló nyom, körülmény nem merült fel, a tragédiát feltehetően szénmonoxid-mérgezés okozta. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság az elhunyt halálának pontos okát és körülményeit szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja. Ennek során tisztázzák, hogy a gázkazán beszerelése és üzemeltetése során történt-e bármilyen foglalkozási szabályszegés.Forrás: FH