Az elbírálást a Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot lebonyolító Szakmai Intéző Bizottság végezte.

A minősítői értékelésekből kitűnik: tüzetesen vizsgálták egyebek között a koncepciót, a programszerkezetet, a kommunikációt, a helyi beágyazottságot, a hangulatot, az infrastruktúrát, a technikai adottságokat, az előadók, közreműködők teljesítményét egyaránt.

A minősítések rangját emeli, hogy a kecskeméti fesztiválok olyan rendezvények között állták meg a helyüket, mint például a kapolcsi Völgy Fesztivál, vagy a Sziget, amelyeknek költségvetése köztudottan rendkívül magas.

Íme a szöveges értékelések egyes részletei, summázata:

` A KAFF olyan szakmai fesztivál, amelynek csak a kísérő programjainál kell erőltetni a nagyközönség részvételét. A fesztiválon résztvevő szakemberek, a világ animációs elitjéhez tartoznak. A rendezvény közel 5000 vendégéjszakát generál, a külföldi résztevőkkel a nap minden pillanatában lehetett találkozni a belváros különböző pontjain. A fesztivál kapcsolata más fesztiválokkal kiemelkedő. A világ számos pontján a KAFF kapcsán emlegetik Magyarországot az animáció fellegvárának. Valóban magas színvonalat képvisel a fesztivál, a bemutatott produkciókat, a szervezői mentalitást, a sokszínűséget és színvonalat tekintve. Érezhető volt, hogy a város büszke erre a programra és élvezi értékeit. A KAFF évtizedek óta hoz létre kulturális értékeket és azokat úgy a hazai mind a nemzetközi közönség számára nyilvánvalóvá teszi. A fesztivál részt vesz a nemzetközi kulturális életben is. Színvonalas munkájával jelentősen hozzájárul a hazai értékek külföldi megismertetéséhez, ahhoz, hogy kulturálisan is mind erősebben bekapcsolódhassunk abba a folyamatba, amely az értékek létrehozását célozza valamennyiünk épülésére.Forrás: kecskemétilapok