Zachary Garcia kíváncsi volt, mit írnak róla a neten, így ráguglizott saját nevére: az eredményt látva megdöbbent, ugyanis így derült ki számára, hogy a rendőrség gyilkosságért körözi. Az amerikai főiskolás fiú nagyon megrémült és az éjszaka közepén hívta anyját a hírrel. Természetesen nem követett el semmilyen gyilkosságot, csak a helyi rendőrség kavarta meg kissé a dolgokat.

Valójában Zachery Garcia-t keresték, a kavarodást egy betű elgépelése okozta. A valódi tettes, Zachery Garcia szintén kamasz, aki három társával kirabolt egy házat, ám az akció közben 15 éves társuk, Otilio Rubio meghalt. Mivel Rubio a bűncselekmény közben halt meg, a társaság tagjait gyilkossággal vádolják.

Az ártatlan Zachary azt nyilatkozta, sokkoló volt nevét egy körözési felhíváson látni. `Aztán dühös lettem, hogy valaki feltette a nevem olyasmiért, amit nem követtem el” – mondta Zachary.

A Pol megyei rendőrség mentségére legyen mondva, hogy a két fiú nevében csak egy betű eltérés van, ráadásul a valódi gyanusított születési dátuma – az év kivételével – azonos az ártatlanul megvádolt fiúéval. Végül Zachary anyja járt az ügy végére; felhívta a rendőrséget, ahol azt állították, a hírcsatornák és újságok nem a rendőrségtől kapták a felhasznált fotót, a lapok pedig pont az ellenkezőjét mondták. A fiú anyja végülis örül, hogy tisztázódott a félreértés, és fia azóta interjúkat ad.

Most Zachary-val azért küzdenek, hogy a netről eltávolítsanak minden olyan bejegyzést, ami a fiú nevét a gyilkossággal hozza kapcsolatba – elszántásguk elismerésre méltó, ám az esély, hogy a netről valamit eltüntessenek, ami már egyszer felkerült, gyakorlatilag egyenlő a nullával.

Forrás: technet.hu