`Ő is ugyanúgy éhes és ugyanúgy fél, ugyanúgy fázik, ha eljön a tél. Nem jobb és nem is rosszabb, mint te és én.` ezzel az idézettel kezdődött Pintér Béla és a Csemeték koncertje a Fekete Sas Báltermében, mely közös tapsolással, táncolással és énekléssel folytatódott. A rendezvényen kicsik és nagyon egyaránt jól érezték magukat.

Balogné Kis Gyöngyitől, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesétől megtudtuk, hogy a szeretetszolgálat 2004-ben indította útjára a `Tízezer gyermek karácsonya` adománygyűjtő akciót, melyhez tavaly csatlakozott a gyülekezet. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is cipősdoboznyi ajándékot gyűjtenek a rászoruló családok számára, melyet a családsegítőkön, jótékonysági szervezeteken keresztül juttatnak el a gyermekeknek. A koncert ennek a programnak a nyitórendezvénye mondta Balogh Barnabás szegedi baptista lelkipásztor.

`Bizonyságot fogok tenni arról a reménységről, mely a szívemben él` mondta Pintér Béla zenész, aki saját maga szerzi a dalokat, a szöveget és a zenét is. A felnőtt dalok mellett gyermekeknek is ír, négy gyermeke van, így a gyermekdalok területén a motivációval nincs baj. Általában két-három hét mikorra elkészül egy dal, utána jön a kidolgozás, a stúdiómunka és egyebek. A december 2-i koncert repertoárját a koncert előtt három perccel alakítja majd ki a közönségtől függően árulta el a zenész.

Berta Józsefnének a kolleganője említette a koncertet, és úgy gondolta, hogy a gyermekekkel együtt meghallgatják Pintér Bélát, a debreceni fellépőt, akit eddig nem ismertek.

A rendezvényen a szervezők köszönetet mondtak a támogatásért dr. Lázár Jánosnak, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármesterének, az esemény fővédnökének és Égető Gyulának, a Rádió 7 és a www.promenad.hu cég- és szerkesztőségvezetőjének. Olasz Mónika