A négy évfolyam öt csoportja látogatta végig az állomásokat, mivel az első osztályt két csoportra bontották. A gyerekek a délután során gyümölcsöket és zöldségeket ismertek fel az ízük alapján, találós kérdésekre válaszoltak. Egy nagy doboz megrajzolt szájába próbáltak dióval beletalálni, mert akinek sikerült, az megtört diót csemegézhetett. A helyes táplálkozáshoz némiképp az étkezés illemszabályai is hozzátartoznak, így például sorversenyen derült ki, hogy ki tudja azt, hogyan is kell egy asztalt megteríteni, méghozzá időre.
A játékos feladatok mellett komolyabban is foglalkoztak a témával, hiszen dr. Szokol Gabriella fogszakorvos minden csoporttal elbeszélgetett a helyes fogmosás mikéntjéről, sőt egy jó nagy fogsoron bemutathatták a gyerekek, ők hogyan mossák fogaikat, és a doktornő elmondta nekik, hogy úgy jó-e vagy sem.
Forgószínpadszerűen minden osztály végighaladt minden helyszínen tudtuk meg Vida Mihálynétól, a Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi Tagintézményének alsós munkaközösség vezetőjétől, aki kiemelte: a témával természetesen a tanórák során is kiemelten foglalkoznak. Ám ilyenkor jobban van lehetőség a kipróbálásra, megtapasztalásra. A pedagógus hozzátette, azért is fontos ez, mivel azt tapasztalják, hogy az emberek általános egészségi állapota egyre rosszabb.
Az egészség témájának ilyen módon való bemutatása igazán tetszik a gyerekeknek. Érdeklődőek voltak már az előző témánál, a szemnél is. Akkor elsősorban azt próbálták nekik bemutatni, hogy látás nélkül milyenek a mindennapi tevékenységek. Az év során mozgásra is ösztönzik majd a gyerekeket több alkalommal, illetve a tanév végén egy teljes délutánt a sportnak szentelnek.

Megosztom!
|