Az ülésen azt is megjegyezte: az már látszik, hogy az Ópusztaszerrel közös fenntartás jövőre még talán nem, de a 2012-es esztendőben már nehézségekkel fog járni az állami normatívák és a finanszírozási rendszer változása miatt. A polgármester felhívta a figyelmet, hogy az iskolának fokozottan ki kell használnia a pályázati lehetőségeket. Ezzel együtt a 2011-es költségvetési koncepciót egyhangúan elfogadták.

A község közfoglalkoztatási tervének módosítására is szükség volt a törvényi változások miatt. Az ülést követően Ujvári László kifejtette: teljesen átalakul jövőre a közfoglalkoztatás rendszere, az önkormányzatoknak kell pályázni a közfoglalkoztatásra. De egy biztos, hogy az előttünk álló évben is lesz lehetőség parkgondozásra, ároktisztításra, és egyéb feladatokra is közfoglalkoztatásra.

Téma volt az ülésen a balástyai temető is, az üzemeltető Márvány Kft. ügyvezetője, Papp Pál arról számolt be a grémium előtt, hogy sikerült a kerítés javítását elvégezni, még tavaly a temetői vízhálózatot is fejlesztették, de a ravatalozón lenne mit tenni. Bár úgy tűnik, hogy a 2010-es év gazdálkodása jóval elmarad a korábbitól a bevételek tekintetében, de mégis szükség lenne a fejlesztésre. Első sorban a székek, egyéb bútorzatok körében lenne szükség megújulásra, de némi drapéria is illene a ravatalozóba. Több képviselő is egyetértett azzal, hogy új hangosító rendszerre lenne szükség, mivel a tapasztalatok szerint a közeli hozzátartozók kivételével az emberek rendszerint az épületen kívül tartózkodnak a búcsúztatások idején.