A városháza előtt Katonáné Szabó Gabriella fogadta a vendéget, aki itt tartózkodása során a megyei kórházba is ellátogatott.

Az 52 éves német férfi 1987-ben indult el kerékpárjával Amerikába, ahol az ottléte során bőrrákot diagnosztizáltak nála és csupán néhány hónapot jósoltak neki az orvosok. Ő azonban nem adta fel, és útnak indult Shir Khan nevű malamut kutyájával, aki az egyetlen családtagja volt. Céljául azt tűzte ki, hogy minél több beteg embernek mondja el: mindig van remény az életben maradásra. Argentínában, 1996-ban elgázolta egy teherautó. A balesetben hűséges társa, Shir Khan elpusztult. Randolph Westphal túlélte, de koponyatörést szenvedett, elvesztette az emlékezetét, szagló- és ízlelőkészségét, és újra meg kellet tanulnia járni is. A bal lábát negyvenszer operálták, de töretlenül folytatta missziós útját.
Folyamatosan kiújuló rákos betegsége sem tudta megtörni, több mint húsz műtéten és kezelésen van túl, és tovább rója útját. Két kutyája a malamut Chinook és a husky Nanook nemcsak családtagként, hanem szánhúzó kutyaként segítik is az előrehaladást és a kerékpárhoz kapcsolt utánfutón lévő felszerelés cipelését. Aki szeretne többet tudni a Guiness-rekorder történetéről, utazásairól, az látogasson el Randolph Westphal saját honlapjára (www.randolph-westphal.de), ahol az elmúlt 23 év minden eseményéről, útjáról tudósítások és fotók ezrei találhatók.
forrás: kecskemetilapok.hu