A teknősök téli tartásánál vigyázzunk arra, hogy megfelelő hőmérséklet legyen, ezt hőfokszabályzó készülékkel tudjuk elérni. A fiatalabb egyedek esetében 27-28 celsius fokra van szükség, három éves kor után levihetjük a hőmérsékletet 25 celsius fokra.
Ha a teknősünk nem eszik, tegyük melegebb helyre. Ha csökken a hőmérséklet a kisállatunk emésztése megáll, és ez pusztuláshoz vezethet.

A teknősök táplálkozása legyen sokrétű, legalább 8-10 fajta, és a párizsi ne legyen köztük mint mondta Kissné Végh Ágnes ugyanis abban semmilyen vitamin nincs. Adhatunk nekik halakat, rákokat, szárított vagy fagyasztott eleségeket.

Világíthatunk a teknősünknek speciális fénycsövekkel, mely a napfényt utánozza. Ha a teknősünknek bedagad a szeme, az többnyire a hűvös víz miatt alakul ki. A Pumukli Díszhal- és Díszállatkereskedésben hozzájuthatunk ahhoz a szemcsepphez, mellyel orvosolhatjuk ezt a problémát is.

A teknősünk teleltetését kellő óvatossággal kell elvégezni. Egy 6-10 celsius fokos helyiségbe kell betenni, pincébe vagy kamrába. Forgácsba vagy száraz falevelek közé tesszük, de azért havonta egyszer nézzünk rá, nehogy kiszáradjon vagy egy végzetes probléma következzen be.

A fűtéséhez és világításához szükséges eszközöket, valamint a táplálékot és a szemcseppet is beszerezhetik Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 32. szám alatt a Pumukli Díszhal – és Díszállatkereskedésben. Ha kérdésük lenne, hívják a 0620/976-49-26.