A több mint 700 főt vonzó koncert előkészületei már jóval a nézők érkezése előtt megkezdődtek. A hegedűművész délután négy órától negyed hatig próbált, ügyelve minden részletre, ugyanis még azt is megfigyelte, hogy a pódiumról meddig sétálhat be a közönség sorai közé úgy, hogy a hangosítás kiváló minősége megmaradjon.

Mészáros Antal, a Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója, a program ötletgazdája dr. Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület kuratórumi elnöke társaságában ünnepi beszédet mondott. Az ügyvezető megköszönte a zsúfolásig megtelt templomban megjelenteknek, hogy jelenlétükkel támogatták e nemes célt. Mészáros Antal elmondta, a program révén május óta mintegy 130 alsó tagozatos iskolás gyereket és családjukat támogatták élelmiszercsomaggal. Szólt róla, hogy volt olyan gyerek, aki a kezdeményezés révén ehetett először mézet. Ez a hallgatóság számára meglepő volt, ám ezeknek a rászoruló családoknak maga a csoda.

Pechan Zoltán karnagy vezetésével színpadra lépett a Péczely Attila Művészetoktatási Intézmény vonószenekara is, az intézmény növendékeinek előadását, a közönség tapsviharral jutalmazta.