Sándorfalva a gasztronómia világában címmel az `Akácvirág` Dél-alföldi Turisztikai Egyesület szervezésében régi magyar ételek főző bemutatóját és kóstolóját rendezték meg a kisváros vásárterén. A böllérnap előestéjén a felállított sátorban rotyogtak a pörköltek, gulyások, az asszonyok csörögét sütöttek, és néhány furcsa, elfeledett nevű étel is az asztalra került. Váradi Gábor kollégánk kicsit rá is készült, de nem kellett csalódnia, a kukoricalisztből készült poroja is ízletes csemege volt.

Akik itt vannak, mindannyian falusi vendéglátók, és céljuk, hogy az igazi, régi ételeket, amiket mamáink, nagymamáink, vagy dédszüleink készítettek, nem a boltból vásárolt, hanem a ház körül, vagy a gazdaságban megtermelt alapanyagokból készítettek, olyan ételeket tegyenek az asztalra mondta Paragi Sándor, a szervező egyesület elnöke.

A szűk körű népi gasztronómiai fesztivált Dél-alföldi muzsika kísérte, melyhez közreműködőnek a Budai Sándor Citerazenekart, Sándorfalva Város Énekkarát és a Szépasszonyok Hagyományőrző Néptánccsoportját kérték fel.