A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás tarifáiról és változásairól is kérdeztük hétfő délelőtti Napraforgó Magazinműsorunk vendégeit, Juhász Istvánt és Szentirmai Csaba biztosítási alkuszokat. A szakemberek a műsorunkban kiszámolták a hallgatóinknak a legkedvezőbb kötelező biztosításuk díját is, és további tanácsokkal is szolgáltak.

Tizennégy biztosító ajánlatát tartalmazta az a program, mellyel Juhász István a hallgatóinknak kiszámolta a legkedvezőbb biztosítási díjat. Mindehhez a forgalmi engedélyben szereplő adatokat, például: jármű típusát, első nyilvántartásba vétel időpontját, a jármű saját tömegét, személyes adatokat és a jelenlegi biztosítás adatait is meg kellett adnia a kérdezőnek. A program több biztosító ajánlatát is megjelenítette, de a legkedvezőbb ajánlatot hozta ki elsőként. A műsor folyamán a hallgatóinknak több ezer forinttal olcsóbb ajánlattal szolgáltak a biztosítási alkuszok, adódott olyan eset is, ahol 57 000 forintról 23 000 forintra történhet meg a módosítás.

Szentirmai Csaba felhívta a hallgatóink figyelmét, azok, akik biztosítót szeretnének váltani igyekezzenek, mert már csak rövid ideig tehetik meg, hiszen a szerződés felmondásának végső határideje 2010. december 1., az új szerződéseket, pedig december 31-ig lehet megkötni. Vendégünk arról is beszélt, hogy egy biztosítási alkusz sosem a biztosító érdekeit nézi, hanem az ügyfelét. A feladatuk a legkedvezőbb lehetőséget megtalálni az ügyfél számára.