Sokat beszélgettünk arról a munkatársakkal, hogy tartsunk-e nyitott napokat, de végül úgy döntöttünk, hogy nem korlátozzuk ilyen módon a szülőket mondta. A kisteleki tagintézmény vezetője a Rádió 7 kisteleki Napraforgó műsorában úgy fogalmazott: az óvoda ajtaja nyitva van, bármikor bejöhet egy szülő, olyanok is, akik még csak jövőre íratják be gyermeküket, és megnézhetik, miként zajlanak az óvoda napjai.

27-en vannak a legkisebbek, eddig jobbára a beszoktatás időszaka volt számukra, de szeptemberben, az őszi mulatságokban már rész vehettek ők is mondta. Csíkosné Frányó Mónika örömmel számolt be róla, hogy 2010-11-ben a vöröskereszt bázisóvodájaként az egészséges táplálkozás jegyében a gyerekek zöldséget, gyümölcsöt mosnak, pucolnak, és különféle finomságok készülnek belőle az óvónők gondos felügyeletével, egyúttal igyekeznek valahogy ezt a szemléletet a családok felé is továbbítani.

A további programokról elmondta, hogy november 21-én a Vándorszínház érkezik egy előadással az óvodába, december 9-én pedig a Grimmbusz Színház, és ezek az előadások havonta váltják egymást egy pályázatnak köszönhetően.

Az év vége felé az ünnepi készülődés is beköltözik az oviba, az Advent jegyében a Napsugár csoport december 15-én barkácsolásra várja a szülőket, a Mosolygó Alma csoport Téli mese előadásával december 16-án, a Micimackó csoport 21-én Betlehemezik, míg a Szivárvány csoport 13-án Lucázni fog. Februárban természetesen lesz ovifarsang, de a Húsvét is jeles ünnepük, illetve májusban az Anyák napi ünnepségre kerül sor, és a ballagás után június 4-én a nagy sikerű Kerti party a szülőknek.