A program az óvoda-iskola átmenet segítéséért lett megtartva, `Így tanulunk mi címmel`. Az esemény célja az volt, hogy olyan szakmai egyeztetést kezdeményezzenek az óvodákkal, amely a közös munkát erősíti, mondta az iskolaigazgató. A nyílt nap során az óvónők láthatták, hogy a gyerekek mennyit fejlődtek az elmúlt két hónap folyamán. A pedagógusok számára pedig azért hasznos, mert olyan információkat tapasztalatokat is megoszthatnak egymással, melyre más fórumokon nincs lehetőség.

A tanórákat a gyerekek mozgásos gyakorlatokkal kezdték, majd számos érdekes feladatot végeztek. Volt például olyan gyakorlat, mikor egymás hátára írtak betűket az ujjaikkal, vagy állatokat ismertek fel képről és helyezték el azokat természetes élőhelyükön. Ezenkívül növények részeit, terméseit kellett felismerni és azokkal mondatokat alkotni. Továbbá volt még szó az évszakokról és szótagolásra is sor került mozgásos gyakorlatokkal kísérve.

Simon Márta a Mária Valéria Keresztény Óvoda óvónője elmondta, nagyon hasznosnak tartja a nyílt napot. Véleménye szerint változatos és jó fejlesztő gyakorlatok kerültek megrendezésre, valamint ötleteket is lehetett meríteni az órák során. Megtudtuk, már az óvodában is végeznek az iskolára felkészítő feladatokat, például figyelem-, gondolkodás és emlékezetfejlesztést, valamint mozgásos gyakorlatokat.

Nagy Lídia és Arany Tóth Éva kisdiákok számára az évszakok elmondása és a gyümölcsök színezése volt a legkedvesebb feladat. Gojdár Márk pedig elárulta, kedvenc tantárgya a matematika. Az órák végén a tanulók hatalmas lelkesedéssel fogadták volt óvónőiket. Rostásné Dani Anita arról tájékoztatta portálunkat, jó volt látni, hogy az óvodai munkájuk folytatása is milyen sikeres.

Erdős János