A kisteleki városközpont-rehabilitáció során a közterületek elnevezéseit is hozzá kell igazítani a változásokhoz. Múlt szerdán döntött arról a kisváros grémiuma, hogy megszűnik a Kossuth tér, mert a Szent István tér kinyitásával, a templomot hozzácsatolva okafogyottá vált a névhasználat. A megkérdezett emberek többsége nem is tudta, hol van Kisteleken a Kossuth tér, de most ezzel a döntéssel a Kossuth tér és a Kossuth utca közötti kavarodás is megszűnik magyarázta a döntés hátterét Nagy Sándor polgármester, aki hozzáfűzte: a Sportcsarnok melletti Szent László szobor avatásával létrejött új kis tér neve is hivatalossá válik.

A város belvízi védekezését a tavasszal szükségessé vált beavatkozások tükrében át kellett gondolni. A fő utcákon most is folynak a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztései, de ezt tovább kel a jövőben folytatni. Egy további intézkedési tervet kellett készíteni, ennek egyik része, hogy az ópusztaszeri út alatt fúrással elkészített átfolyót végleges formába kell hozni, de ehhez közműkiváltásokra is szükség van. Ennek tervét az ATIKÖVIZIG elfogadta, és a testület is jóváhagyta.

Az ivóvíz-minőségjavító programban Kisteleknek nincs sürgős teendője, bár néhány kút vizének ammónia tartalma az uniósnál is szigorúbb határértéket súrolja, ezért szüksége lesz új, a jó minőségű rétegbe fúrt víznyerő kútra. A kisteleki víznek másik problémája, hogy egy kissé vasas. Ezt mechanikai berendezésekkel lehet kiszűrni, ha erre lesz pályázati forrás, akkor mindenképpen lépnek az ügyben.

Egy napkollektor-erőművet szeretne telepíteni egy cég Kistelekre számolt be a városvezető. A részletekről tájékoztatva elmondta, hogy egy háromhektáros területre kötnek opciós szerződést a 20kV-os transzformátorállomás közelében, ahová egy napenergiából elektromos energiát előállító erőművet szeretne telepíteni egy cég, amennyiben pályázata sikeres lesz.

Felerősödött az érdeklődés a kisteleki ipari park iránt is, egy, a térségben már jelen lévő aszfaltkeverő üzem részéről is történt megkeresés mondta példaként Nagy Sándor. Az ipari parkot feltáró út elkészültét követően, most az a feladat, hogy a közműveket eljuttassák az út menti területekre, hogy a fogadókészséget teljessé tegyék.