A pályaválasztási börzét november 15-én tartották meg az Mindszenti Általános Iskola Gimnáziumában, ahol 11 középiskola mutatkozott be a végzősöknek, illetve a hetedik osztályosoknak.
Fontosnak tartjuk, hogy a szülők is megismerkedjenek a gyermekük által választott iskolával, vagy ha még nem tudták eldönteni, akkor most több intézmény bemutatkozóját is meghallgathatják közösen számolt be portálunknak Bagitáné Szécsényi Mária, az Mindszenti Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette, hogy leginkább szentesi és hódmezővásárhelyi intézmények mutatkoztak be, de csongrádi és békéscsabai iskoláktól is voltak előadók.
A mindszenti iskolában már több éve rendeznek hasonló börzét, de idén egy kicsit változtattak a szabályokon, hiszen minden résztvevő iskolának saját standja volt, vagy terme és ott mutathatták be az általuk tanított szakokat. Az elmúlt években minden iskola 5-5 percet kapott és ennyi idejük volt felkelteni a gyerekek érdeklődését, vagy elnyerni tetszésüket. A jelenlegi módszer egyszerűbbnek tűnt, hiszen mindenki ahhoz az iskolához ment oda, amelyik érdekelte, illetve még egyéni kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők.
Berényi Zoltán, édesanyjával Berényiné Szolnoki Adriennel látogatott el a börzére. Zoli jelenleg hetedikes, így van még ideje eldönteni, hogy milyen irányban szeretne továbbtanulni. Kitűnő tanuló és ugyan még nem határozta el, hogy hogyan tovább, de elmondása szerint a geológia érdekli.
Csajbók Zsófiát a biokémia érdekli, így kérdésünkre elmondta, hogy a Bethlen Gábor Református Gimnáziumba szeretne továbbtanulni. A nyolcadik osztályos Antal Lászlónak már vannak elképzelései. Minden bizonnyal a vásárhelyi Gregus Máté Tagintézményben folytatja majd tanulmányit. Mikor kérdeztük éppen az általa kedvelt iskola előadására sietett vissza.