Zsarolás kísérletével gyanúsított meg az ügyészség három embert, köztük egy budapesti rendőrt is. A gyanúsítottakat egy drogdíler jelentette fel, miután azok fenyegetni kezdték, mert nem kapták meg tőle a pénzüket. Az ügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Az elsődleges adatok szerint a gyanúsítottak segédkeztek abban, hogy egy díler kábító hatású, de kábítószernek nem minősülő anyagot adjon el egy embernek, aki azonban az anyag árát nem fizetette ki. Az érintettek között van egy XIV. kerületi rendőr őrmester is. A díler – aki egyébként az ügy sértettje – nem tudta odaadni a pénzt társainak, akik emiatt fenyegetni kezdték. Autójába ültették – mondván, hogy beszedik a pénzüket – ütötték, igazolványát elvették, és még egy kés is előkerült.
A díler a másnapra magadott határidőre sem tudta összeszedni a kért összeget, viszont időközben értesítette a rendőrséget, akik csütörtökön mindhármukat elfogták. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökséget szombati közleményében arról tájékoztatta, hogy az társaság tagjai nem éltek panasszal a gyanúsítás ellen. A nyomozó ügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat, zsarolás kísérlete miatt folyik ellenük a nyomozás.Forrás: Független Hírügynökség