A pattanások a pubertásban alakulnak ki, és a hormonális változások lecsengésével maguktól rendeződnek. Ekkor, fokozott figyelmet igényel a bőr, mert könnyen elfertőződhet. Fontos, hogy mindig forduljunk kozmetikushoz, legalább tanácsot kérjünk arra nézve, hogyan kezeljük mondta Harangozóné Dabis Zsuzsanna.

Az okoknak hihetetlen tárháza van hangsúlyozta a mesterkozmetikus. Hozzátette: előidézheti pajzsmirigy működési zavarok, fogászati problémák, nőgyógyászati betegségek, gyomor- és bélpanaszok, stressz, helytelen táplálkozás és élvezeti cikkek fogyasztása is. A makacs elváltozásoknál belső szervi problémára kell gondolnunk, és szükséges orvoshoz fordulnunk.

Harangozóné Dabis Zsuzsanna elárulta: javíthatjuk a bőrállapotunkat, ha rendszeresen mézes-fahéjas pakolást alkalmazunk. Három mokkáskanál mézet egy mokkáskanál fahéjjal keverjünk össze és körülbelül húsz percre naponta vigyük fel a megtisztított arcbőrre.

A vendégünk a vízfogyasztás fontosságáról is beszélt. A száraz arcbőr kialakulásának egyik előidézője a kevés folyadékfogyasztás. Egy 70 kilogrammos embernek minimum naponta 2,3 liter vizet kellene innia tudtuk meg az Elektro Kozmetika tulajdonosától.

Az Elektro Kozmetikában a professzionális kozmetikai nagykezelés bőrcsiszolással a héten 20%-os kedvezménnyel vehető igénybe. A kezelésről érdeklődni a 06-20/340-89-49-es telefonszámon lehet. A kozmetika megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Vöröskereszt utca 8. szám alatt. Webcím: zsukozmetika.hu