A Veszprém elleni drámai küzdelem után négy nappal újabb kemény mérkőzés várt a Pick Szegedre, a Skaliczki-tanítványok a tabellán második Ferencváros otthonában léptek pályára. Vladan Matics együttese a nyáron sokat erősödött, többek között Paul, Buday és Kos is a zöld-fehérekhez igazolt.

A szombaton remekül játszó Pick meggyőzően kezdett a fővárosban is, hiszen a 6. percben már 4-2-re ment a csapat. A folytatásban magára találtak a hazaiak, így a két együttes fej-fej haladt a szünetig (12-12). A második félidőben a parádézó Tatainak és a Lékai, Sulc, Katzirz hármasnak köszönhetően a Pick egy kicsit meglépett a Ferencvárostól, 18-14-re és 21-18-ra is vezettek a fiúk. A végjáték azonban ismét izgalmassá vált, hiszen a Fradi 23-23-nál utolérte a Szegedet.

A hajrában mindkét együttes sokat hibázott, Tatai viszont továbbra is életben tartotta a győzelmi reményeket, Sulc és Lékai pedig egy-egy góllal valóra is váltotta. Wieszt még 25-24-re szépített, de az egyenlítésre már nem futotta a Ferencváros erejéből, így a Pick Szeged mindkét bajnoki pontot elhozta a fővárosból.

Forrás: webradio