Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható, az elmúlt napokhoz képest pár fokkal hűvösebb lesz. Az élénk szélben több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Már csak északon, északkeleten lesz csapadék. A fronthatás miatt görcsös ízületi panaszok erősödhetnek, illetve vérnyomáscsökkenésre, aluszékonyságra számíthatunk. Táplálkozásunkban figyeljünk a magnézium, kálium, és a C-vitamin bevitelére. Az éjszakai hőmérsékletek egyre alacsonyabbak lesznek, a hét végére visszatér a talajmenti fagy is.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja a Tiszántúlon alacsony, máshol közepes mértékű, és a következő napokban tovább csökken.

Pénteken országszerte szükség lesz az esernyőkre. A kettősfronti hatás mellett az erős délnyugati széllel meleg, nedvességben gazdag légtömegek áramlanak hazánk felé, ami tovább fokozza a panaszokat. Szédülés, fejfájás, ízületi panaszok, görcsös fájdalmak megjelenésére lehet számítani. Ajánlott a meleg italok fogyasztása mellett odafigyelni a vitamin és ásványi anyagok bevitelére is. A hét végére változékony lesz az idő, szombaton még eső is várható, vasárnap javul az idő, szabadtéri programokat is érdemes tervezni.

Szombaton a délelőtti órákban többfelé lehet eső, de délutántól felszakadozik a felhőzet, és több órás napsütésre lehet számítani. Melegfronti hatás okozhat fejfájást, koncentrációs zavarokat. Ma még inkább fedett helyre érdemes programot szervezni, de vasárnapra akár kiadós sétára, kirándulásra is alkalmas lesz az idő.forrás: ozonenetwork.hu