A nyár folyamán reggeltől egészen este hat óráig várta a látogatókat az Alföldi Galéria és az Emlékpont. A tél közeledtével megváltozott a nyitva tartás, novembertől délután öt óráig fogadják a látogatókat az intézmények. A módosításban szerepet játszik az Alföldi Galéria felújítása is, hiszen a munkálatok miatt az alkotásokat is el kell szállítani a múzeumból.
– A város fejlesztési projektjeinek köszönhetően a galériát is felújítják és ennek következtében az őszi tárlat képeit le kell szednünk, becsomagolnunk és felküldenünk Budapestre. Mivel a tetőt is renoválják, fenyeget minket a beázás veszélye, ami a műalkotásokban is hatalmas kárt okozhat, ezért úgy döntöttünk, hogy az emeleti, állandó kiállításunkat erre az időszakra a földszintre költöztetjük – mondta el Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója.

Az Emlékpont december ötödikétől január elejéig, míg a galéria az év végétől kezdve egészen augusztus közepéig, a felújítások időtartama alatt zárva tart. A munkálatok idejére az Alföldi Galéria kiállításai az Emlékpontban kapnak helyet. Az érdeklődők a fotó- és a festőművészeti szimpózium alkotásait is itt tekinthetik majd meg.
forrás: hodmezovasarhely.hu