A gépészmérnök szak járműgyártási szakirányának bevezetése után most egy járműtanszéket hoznak majd létre. A képzési koncepciót a partnerek közösen dolgozzák majd ki. Emellett a Mercedes sokrétű segítséget nyújt majd a hallgatók szakmai fejlődéséhez, például a vállalat szakemberei és vezetői aktív közreműködésével tartott gyakorlatorientált szakszemináriumok formájában. Az együttműködést dr. Pálinkás József a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is méltatta.

`Az a célunk, hogy a legvonzóbb munkahely legyünk itt a régióban. És, hogy ezeket a céljainkat elérhessük erős és kompetens partnerekre van szükségünk. Ebben már régóta egyik partnerünk a Kecskeméti Főiskola.` – fogalmazott Frank Klein a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Dr. Zombor Gábor elmondta: ez a megállapodás erősíteni fogja a Kecskeméti Főiskola pozícióit, valamint azt fogja eredményezni, hogy az itt végzett hallgatóknak nem kell külföldön munkát vállalniuk, hanem itthon fogják megtalálni boldogulásukat.forrás és teljes cikk: kecskemetilapok.hu