Hat éve működik Mindszenten a Perspektíva Alkotókör, akik között festők, szobrászok, varrók is vannak – tudtuk meg Szabó Jánostól, az egyesület elnökétől, aki elmondta, hogy ez idő alatt jól összekovácsolódott a csapat, jelenleg 22-en vannak az egyesületbe. Az alkotókör tagjai november 6-án szombaton a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban mutatkoztak be, minden tag három alkotását állították ki az emeleti teremben, így gyönyörű rajzokat, szobrokat láthatnak az érdeklődők, de Ecseki András költeményét is kiállították, valamint dr. Ávéd János által készített ékszerek is szem elé kerültek.
A szombat délutáni kiállítást Bányai Béla, hódmezővásárhelyi festőművészet nyitotta meg, aki kiemelte, hogy életképes, folyamatosan fejlődik a település. Mindenkinek gratulált, majd néhány alkotást bemutatott. A rendezvényen az alkotókör orosházi tagja Kovács Balázs, szobrász egy ajándékkal lepte meg a kulturális központot és az intézményvezetőnek Kovács Ildikónak egyik alkotását adományozta.
Szabó János elmondta, hogy a továbbiakban minden hónap utolsó szombatján összeülnek majd tagokkal, ahol a legfrissebb alkotásokat mutatják majd be egymásnak.
Kiállítók: Annus Gábor, Apró Mária, Dr. Ávéd János, Danicskáné Cserna Piroska, Ecseki András, Gasztány Ludmilla, Horváth Erna, Kósáné Soós Mária, Kósa Lajos, Kovács Balázs, Marton Ferenc, Pálinkó Dezső, Szabó János, Szécsényi Ferenc, Széll Pál, Törökné Ágoston Margit, Tóth Mária Elvira, Tóthné Török Gyöngyi, Urbaniczkiné Máriás Magdi, Váriné Hérány Zsuzsa, Zana Béla, Zsótér Istvánné.