Az építésvezető arról tájékoztatta portálunkat, hogy a kerítésrész téglaalapja nagy valószínűséggel a jelentős csapadékmennyiség hatására süllyedhetett meg. Így szükségessé vált annak feltárása, megbontása és újrarakása. A helyreállítási folyamat következtében egy balesetveszély-forrás és egy esztétikai hiba szűnik meg.

A megsüllyedt kerítésmező visszabontása már megtörtént, az adott kerítésrész egy stabilabb betonalapot fog kapni, mely természetesen egy szigetelő réteggel is el lesz látva, mondta Farkas Ferenc. Az újonnan felhúzott falrész a bontott téglából fog elkészülni.

A szóban forgó kerítésszakasz kettős funkcióval bír, ugyanis nem csak kerítésként, hanem egy acélvázas szín határoló falaként is szolgál. Ám fő funkciója mégis csak a térelhatároló feladat betöltése.

A munkafolyamatok a szerdai napon kezdődtek és péntekre várhatóan be is fejeződnek, a munkát a Városellátó Nonprofit Kft. öt alkalmazottja végzi, akik között kőműves szakmunkás és segédmunkás egyaránt található, tudtuk meg az építésvezetőtől.

Mohai Viktor