Balsai István, a parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes elnöke úgy fogalmazott: bizonyos esetekben mégsem gátolnák meg az Alkotmánybíróság kontrollját az eredeti törvénymódosítási javaslatban foglalt tilalmak például a költségvetés, az adók és az illetékek tekintetében.
Lázár János fideszes frakcióvezető előterjesztéséhez a módosító indítványt az alkotmányügyi bizottság nyújtja be hétfőn, és arról még várhatóan aznap szavaz a parlament.
Lázár János a 98 százalékos különadóról szóló alkotmánybírósági döntés után jelentette be, hogy szűkítenék a testület jogköreit. Akkor a politikus azt mondta: a megsemmisített adótörvényt változatlan formában terjeszti a parlament elé, azóta viszont jelezte: pártja figyelembe venné a szakszervezetek javaslatait is.
Lázár János az ügyben az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács összehívását kezdeményezte hétfő reggelre. Hangsúlyozta: mindenekelőtt arról lenne fontos megegyezni a szakszervezetekkel, hogy a különadó ne érintse a közszolgálati dolgozók törvényesen járó juttatásait.Forrás: szegedma