A régi hagyományos módszerek elevenednek meg a két nap során, de emellett, illetve ehhez csatlakozva, lehetőség lesz olyan cégekkel és termékeikkel is megismerkedni, amelyek mind a disznóvágás szükséges eszközeit vonultatják fel.

A népi hagyományok a kikapcsolódásban is megjelennek, mivel péntek este disznósirató versek versenyére, ahol helyiek alkotásait hallgathatják meg az érdeklődők. Szombaton is reggeltől egészen délutánig változatos, színvonalas műsorok gondoskodnak arról, hogy a kilátogatók egy tartalmas települési rendezvénynek legyenek részesei. A rendezvényen a Rádió7 zenés műsora mellett többek közt Szandi, Nótár Mary és a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek előadása is várja az érdeklődőket.

A polgármester hozzátette: idén először vaddisznót is nyúznak a Böllérnapon. Reméli, hogy az előző évhez hasonlóan sok érdeklődő lesz. Mint mondta, nemcsak Balástya környéki, illetve környékbeli települések lakói érkeznek ilyenkor hozzájuk, hanem akár a fővárosból is ellátogatnak Balástyára.

Megosztom!
|