A hatósági engedélyek megszerzése után várhatóan decembertől indulhat meg a forgalom az új úton. A fejlesztést az Európai Unió társfinanszírozása tette lehetővé áll a NIF Zrt. közleményében.
A Csongrád városát délről elkerülő út kivitelezése, új nyomvonalon, a 451. számú főút részeként épült meg. Az elkerülő 4,5 km hosszú, a másodrendű főút két forgalmi sávján, legfeljebb óránként 90 kilométeres sebességgel lehet majd haladni. Az út műszaki átadása lezárult, a Nemzeti Közlekedési Hatóság napokon belül elvégzi a helyszíni szemlét, aminek nyomán várhatóan december elejéig kiadják a forgalomba helyezési engedélyt.
A beruházás során négy körforgalmú csomópontot és hét földútcsatlakozást alakítottak ki. Az elkerülő út fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáróval keresztezi a KiskunfélegyházaSzentes vasútvonalat. Az út keresztezi a Felső-főcsatornát is, ezért a főcsatornán 195 méter hosszon mederkorrekciót végeztek. Emellett a fejlesztés során ivóvíz-, szennyvíz-, gáz- távközlési és elektromos vezetékeket kellett kiváltani, illetve védelembe helyezni.
Lakossági és önkormányzati kérésre tekintettel arra, hogy zömében mezőgazdasági művelés alatt álló területeken halad keresztül , az elkerülő utat teljes hosszon igénybe vehetik a mezőgazdasági járművek is- áll a közleményben.Forrás:MTI