A Pályaválasztási Vásár célja egy összetett tájékoztató és szakmai segítő rendezvénysorozat lebonyolítása, amely megfelelő információt nyújt a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulóinak, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, helyes pályadöntés meghozatalában.

Kiemelt célunk a hiányszakmák bemutatása és vonzóvá tétele, valamint, hogy a szakképzetlen, vagy szakmájukban elhelyezkedni nem tudó álláskereső fiatalok, és a pályakorrekció előtt álló felnőttek is átfogó képet kapjanak az elsajátítható szakmákról különös tekintettel a hiányszakmákra-, a munkaerő-piaci képzési kínálatról, a képzések utáni elhelyezkedési lehetőségekről – érvelt.

Az eseményen a hiányszakmákat egy szakma sátorban ki is próbálhatják az érdeklődők: falazhatnak, varrhatnak, kipróbálhatják a hegesztést, a gépek szerelését és még számos munkát. Az eseményen főiskolák, egyetemek, középiskolák, és munkáltatók is jelen vannak.

Megosztom!
|