A holland delegáció tagjai: Ko Doncker, a hoofddorpi Katholieke Scholengemeenschap (KSH) katolikus gimnázium igazgatóhelyettese, Hester van de Meer, a KSH tanárnője, valamint Henk Koning, Hoofddorp testvérváros Kelet-Nyugat kapcsolatok osztályának vezetője és felesége, Elly Koning.
Látogatásuk célja testvérvárosi kapcsolatunk erősítése, valamint cserekapcsolatok előkészítése azokra a tavaszi és őszi alkalmakra vonatkozóan, amikor is a KSH diákjai látogatnak a Bethlen Gimnáziumba, illetve magyar diákokat látnak vendégül Hollandiában.

2010. október 27-én, szerdán 14:45-től a gimnázium tanárai számára előadást tart Dr. Kránitz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára Az óegyház bibliái címmel.
2010. október 28-án Dr. habil. Őze Sándor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense lesz a gimnázium vendége, akitől az 5. órában (11:45-12:30-ig) Reformáció és nemzettudat címmel hallgatnak előadást a végzősök, majd 17 órától nyílt előadás keretében minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.
Aznap még a 6. órában (12:40-13:25-ig) Dr. Gaal György irodalom- és művelődéstörténész beszél a kolozsvári Házsongárdi temetőről tizenegyedikes diákoknak rendhagyó történelemóra keretében.

Csütörtökön Dr. Recski András, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára és felesége, Recskiné Dr. Borsa Judit egyetemi tanár a gimnázium biológiakémia, matematika és informatika szakos diákjainak rendhagyó órákat tartanak. A rendhagyó órák megtartását a Műegyetem Pro Progressio Alapítványa által befogadott, sikeres bethlenes pályázat teszi lehetővé.

forrás: Bethlen Gábor Református Gimnázium